• Längtar du också efter snön…?
  Skidcharter till Andorra
  Läs mer • Längtar du också efter snön…?
  Skidcharter till Andorra
  Läs merAVGÅNG

Jonkoping Airport
DatumTidFlightTillAnmärkningFlygs av

ANKOMST

Jonkoping Airport
DatumTidFlightFrånAnmärkningFlygs av
2017-10-2120:00JTG712Teneriffa Sur-ReinaLanded 20:05Jet Time A/S

Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Ändrad avgångstid innebär inte automatiskt ändrad incheckningstid.

Ikon, Informations i

Aktuellt från Jönköping Airport

 • 2017-10-04
  Fortsatt positiv utveckling för Jönköping Airport i kvartal 3
  30 723. Så många passagerare använde Jönköping Airport under tredje kvartalet i år.
  Av dessa var mer än hälften charterpassagerare på någon av de fem destinationer som erbjudits under perioden (Mallorca, Rhodos, Kreta, Cypern och Split). Den här tiden innebär högsäsong för semesterresandet och alla charteravgångar har varit slutsålda i sommar. Men mest ökar trafiken till Frankfurt.

  - Det är glädjande att se att verksamheten inom alla våra affärsområden rullar på bra nu. Neddragningar i trafiken till Turkiet de senaste två åren har slagit hårt, inte minst mot de regionala flygplatserna. Nu går vi in vintersäsongen med två avgångar till Gran Canaria och en till Teneriffa varje vecka. Bokningsläget är gott och alla flygningar denna vinter är ”rättvända”. Det betyder att flyget avgår på morgonen och kommer tillbaka på kvällen en vecka senare , säger Rony Forsberg, VD på Jönköping Airport.Reguljärflyget har ökat mest.
  Stockholmslinjen ligger nere under några sommarveckor men under Almedalsveckan flög Nextjet till Visby. Flyget till Frankfurt har haft en fortsatt stark tillväxt och har ökat med 13 procent jämfört med kvartal 3 förra året. Under både augusti och september noterades all time high för linjen.
  Sammanlagt för året hittills stannar ökningen av totala antalet passagerare på 2 procent. Detta är helt följd av uteblivet resande till Turkiet denna sommar. Alla andra destinationer har ökat under året.
  Mest har resandet till Frankfurt ökat. Plus 20 procent hittills i år.
  Flygfrakten har ökat med 3 procent under perioden. Trenden är att postvolymerna stagnerat och att tillväxten för internationella expressgodset hämmas av kapacitetsbrist. Det finns helt enkelt inte plats ombord på flygplanen just nu under rådande högkonjunktur.

Om...

Ikon, flygtorn

Flygplatsen

Jönköping Airport AB  ägs sedan 2010 av Jönköpings kommun. Jönköping Airport AB, JAAB är en flexibel flygplats, vars ledord är säker, smidig och personlig.

Läs mer om flygplatsen

Ikon, glob

Miljöarbete

Jönköping Airport har åtagit sig att minimera verksamhetens miljöpåverkan. Vi vill föregå med gott exempel när det gäller att förvalta och vårda vår närmiljö.

Så här jobbar vi med miljön

Ikon, karta

Regionen

Jönköping ligger mitt i södra Sverige, i centrum mellan tre huvudstäder - Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Läget gör regionen ledande inom logistik, kommunikation och transport.

Läs mer om regionen

Kontakta oss gärna

Tfn: +46 (0)36 31 12 00

E-post: info@jonkopingairport.se