Fortsatt positiv utveckling för Jönköping Airport i kvartal 3

30 723. Så många passagerare använde Jönköping Airport under tredje kvartalet i år.
 Av dessa var mer än hälften charterpassagerare på någon av de fem destinationer som erbjudits under perioden (Mallorca, Rhodos, Kreta, Cypern och Split). Den här tiden innebär högsäsong för semesterresandet och alla charteravgångar har varit slutsålda i sommar. Men mest ökar trafiken till Frankfurt.

- Det är glädjande att se att verksamheten inom alla våra affärsområden rullar på bra nu. Neddragningar i trafiken till Turkiet de senaste två åren har slagit hårt, inte minst mot de regionala flygplatserna. Nu går vi in vintersäsongen med två avgångar till Gran Canaria och en till Teneriffa varje vecka. Bokningsläget är gott och alla flygningar denna vinter är ”rättvända”. Det betyder att flyget avgår på morgonen och kommer tillbaka på kvällen en vecka senare, säger Rony Forsberg, VD på Jönköping Airport.

Reguljärflyget har ökat mest.
Stockholmslinjen ligger nere under några sommarveckor men under Almedalsveckan flög Nextjet till Visby. Flyget till Frankfurt har haft en fortsatt stark tillväxt och har ökat med 13 procent jämfört med kvartal 3 förra året. Under både augusti och september noterades all time high för linjen.

Sammanlagt för året hittills stannar ökningen av totala antalet passagerare på 2 procent. Detta är helt följd av uteblivet resande till Turkiet denna sommar. Alla andra destinationer har ökat under året.
Mest har resandet till Frankfurt ökat. Plus 20 procent hittills i år.

Flygfrakten har ökat med 3 procent under perioden. Trenden är att postvolymerna stagnerat och att tillväxten för internationella expressgodset hämmas av kapacitetsbrist. Det finns helt enkelt inte plats ombord på flygplanen just nu under rådande högkonjunktur.